Bas is een je-weet-wel-kater en heeft in de loop der jaren een heel eigen kijk ontwikkeld op de mens en zijn eigenschappen.

 • Waarom kijken ze niet op of om?
  Ligt het aan mij of kijken mensen tegenwoordig niet meer op of om? Ik heb al vaker uitgelegd dat ik weinig van de mensheid begrijp, maar dat doet ze toch vooral zelf. Was het vroeger nog wel eens mijn schuld dat iemand over mij struikelde omdat ik precies achter ze was gaan zitten, tegenwoordig loopt ...
 • Maximiliaan
  Wah, het is niet waar. Ik moet mijn huis delen met een kleine kater. Maxi. Maximiliaan eigenlijk. maar dat vind ik echt wat te veel eer voor zo’n onderdeurtje. Ik voed hem natuurlijk goed op. Regel 1: Bas heeft altijd gelijk. Mijn heer Sebastiaan voor hem uiteraard. Ik moet alleen wel oppassen wanneer ik hem een opvoedkundige ...
 • Mijmeringen op een van de donkere dagen voor kerst
  Het is alweer bijna kerst. Hoe kan dat nou? Gaat de tijd sneller of ga ik trager of allebei? Toch maar eens in verdiepen. Want je kunt wel leuk roepen dat het lijkt dat de tijd veel sneller lijkt te gaan nu je ouder wordt, maar is dit wel zo. Zo kwam ik al snuffelend op ...
 • Hebbedingetjes
  Ik heb hier al vaker aangegeven dat ik weinig van de mensen begrijp. Toch komt dat gevoel van onbegrip telkens weer terug. Mensen houden van hebbedingetjes. Waarom? Al die troep, dat zit toch alleen maar in de weg? Als je in het huis van mijn vrouwtje om je heen kijkt, dan zie je dus allemaal spulletjes ...
 • Favo filmpjes
  Hmm, het is lekker weer om op de bank te liggen en nog eens te genieten van mijn favoriete kattenfilmpjes Omdat het december is: How to wrap a cat as christmas present Geef je over Ik wil gewoon slapen Een dikke knuffel
 • Overdenkingen op een regenachtige vrijdag
  Ik lig wat te soezen op bed. Buiten regent het, binnen lijkt het wel nacht. Geen weer om heel actief te doen, maar gewoon lekker een warm plekje op te zoeken. Een kat heeft een simpel leven, tenminste dat zegt mijn vrouwtje altijd tegen mij. Maar dat zegt misschien veel meer over het niet zo simpele ...
 • Computerfascinatie
  De moderne mens zit bijna dag en nacht achter het scherm van een computer. En mochten ze die onverhoopt niet bij de hand hebben, dan hebben ze gelukkig hun mobiele telefoon nog. Het wordt me maar niet duidelijk waarom mensen zo gefascineerd zijn door computers. De helft van de tijd schelden ze ook nog op die ...
 • Wat een weer weer
  De mens klaagt graag over het weer, dat weten we nou wel. Maar ik word er een beeje moe van dat mijn vrouwtje zo blijft dooremmeren over het slechte weer. “Het lijkt wel herfst,” zegt ze wel tien keer op een dag. Dus ben ik eens wat onderzoek gaan doen. Hoe zit het nu echt ...

Print Friendly, PDF & Email